Cleveland State University - Plaza Renovation

CBLH completed its award-winning design work on the newly renovated Cleveland State University Rhodes Tower Plaza. Located at the heart of campus, the raised Plaza now creates a space for large social functions and spots for small student gatherings while allowing vehicular traffic and parking to occur directly below it.

Before the project began, the University became concerned about the structural integrity of the 38 year old concrete deck after it deteriorated to the point where sections had fallen on parked cars and endangered students and staff. When the University decided to replace the entire waterproofing membrane and deck, the opportunity to reshape the center of campus was created. The new plaza design reflects these paths via directed concrete walks. Colors and textures are utilized to identify various degrees of use and importance.

This project understands how the built environment enhancements better serve the students, faculty and visitors of the University. The project has also set the direction for future green space development throughout the University as it continues to reconnect with the City of Cleveland.

Location I Cleveland, Ohio
Cost of Construction I $2,500,000