Portfolio

Case Western Reserve University
Tinkham-Veale University Center - Student Center

CBLH Design provided Construction Administration support for the new Tinkham Veale University Center at Case Western Reserve University for Perkins+Will Architects.

The University Center was designed and constructed in a effort to give students and faculty a campus center that is identifiable and practical.  For most of the University’s history, the campus has had a perceived split because of its location on two sides of a major street (Euclid Avenue).  The sighting and design of this building is meant to address this perception.

The building is designed to have an “always open”  aspect.  Spaces will support social and cultural engagement,  meetings and events, as well as food and beverage.  The social and cultural areas consist of common space, lounges, immersion entertainment and a media/technology component. The design is built around circulation. Event spaces and student support spaces are scattered throughout the building in an effort to engage the user with the architecture.

The building will also meet several of the University’s campus wide goals that include:  Engaging the Community, Supporting Student Life, and Sustainability.

This project is currently registered with the USGBC with a pending LEED Certification.

 
Owner: Case Western Reserve University
Facility: Higher Education
Construction: New Building
Area of Building: 82,000 GSF
Cost of Construction: $38 million
Completion Date: 2014
Return to Portfolio MainView More in EducationContact CBLH
CWRU Tinkham Veale University Center - Exterior
CWRU Tinkham Veale University Center - AmphitheaterCWRU Tinkham Veale - Commons AreaCWRU Tinkham Veale - Media WallCWRU Tinkham Veale - Student Organization Resources